Een gezond lichaam na mijn zwangerschap

Na mijn eerste zwangerschap wist ik dat het niet voldoende zou zijn als ik alleen maar mijn reguliere sportlessen zou volgen om mijn lichaam weer gezond en sterk te krijgen.

 

Hoe krijg ik een sterker en gespierder lichaam?

Hoewel ik niet superveel was aangekomen, 10 kilo in totaal, vond ik het heel moeilijk om een paar kilo te verliezen maar vooral: Hoe krijg ik een sterker en gespierder lichaam?

Krachttraining sprak mij niet aan.

  • Zou ik daar wel plezier in kunnen krijgen?
  • Kan ik na een zwangerschap wel met gewichten en kettlebells aan de slag gaan?

 

Personal Trainer

Met een man die al jaren aan bodybuilding doet en gezond eet, moet ik dan wel aan een personal trainer gaan denken?

Jazeker wel, want ik had echt een stok achter de deur nodig.

Het sprak mij aan om door een vrouw gecoacht en getraind te worden die begrijpt hoe je moet omgaan met een lichaam dat moet ‘ontzwangeren’.

 

Al snel steeds sterker

Samen met Magda ben ik gaan opbouwen (want ik had geen enkele krachttrainingservaring) en merkte ik dat ik best vlot steeds sterker werd! Ik train 2 keer per week met Magda en daarnaast dans ik ook 2 keer.

 

Aangepast eetpatroon

Ook mijn eetpatroon is aangepast. Ik wist wel dat sport en voeding samengaan, maar ik wist niet zo goed waar ik dan moest beginnen.

Magda weet mij telkens te motiveren en laat mij redelijke aanpassingen doen in mijn eetpatroon. Hierdoor kan ik het ook volhouden.

 

Resultaat

Het resultaat is dat in 4,5 maand tijd mijn vetpercentage van 30 naar 24% is gedaald! Ik blijf trainen met Magda omdat ik graag naar een vetpercentage van 18 – 20% wil gaan toewerken.

Maar het meest ongelofelijke is dat ik plezier heb gekregen om te gaan trainen en dat ik nu zelfs graag een betere techniek wil beheersen.

Magda weet mij telkens te verrassen en stelt leuke schema’s op. Hierdoor wordt het nooit saai.

Mijn doel is nu om wat ik heb opgebouwd vast te houden en zelfs beter te worden. Samen met Magda en mijn man, die mij 100% support, heb ik daar alle vertrouwen in.

Mallika

Personal Training Veenendaal | Ervaringen IrmaVan de ene op de andere dag in sportkleding op Kwintelooyen

 

Narcolepsie

In de afgelopen 20 jaar had ik niet meer gesport en mezelf volgepropt met alles wat je maat kunt bedenken. Snoep, koek maar ook kaas, worst en natuurlijk chocolade.

Een soort troost denk ik voor het feit dat ik een ongeneeslijke slaapstoornis (narcolepsieheb had.

Heel vaak ‘s nachts wakker en dan onbewust maar weer iets in je mond stoppen. En overdag altijd moe, dus je wordt steeds minder actief. En langzaam wordt je zwaarder en ongezonder.

En je weet het wel, maar je gaat gewoon door.

Tot er iemand komt en aan je vraagt of je van die slaapstoornis afwil.

Na een gesprek met Magda dacht ik, weet je wat ik ga er gewoon voor. Al wordt het maar 50 % beter, maar dan leef ik tenminste weer.

 

Geen moment spijt

De eerste 10 dagen waren heel zwaar (wat heb ik gefoeterd op de fiets van Veenendaal naar Kwintelooyen) maar het voelde vanaf het begin gelijk goed.

Na 10 dagen was ik 10 kilo kwijt, had ik zoveel meer energie en voelde me zo veel fitter. Ik fietste weer, zonder gelijk al te hijgen, hoe goed voelde dat!
‘s Nachts slaap ik steeds beter en overdag steeds minder.

 

Verbeterde bloedwaardes

Net voordat ik begon had ik bloed geprikt en die uitslagen waren niet best. Mijn suikergehalte was 7,5 en ook mijn schildklier werkte niet goed.

Omdat ik ondertussen met dit programma was gestart hoefde ik geen medicijnen, maar moest wel 3 maanden later weer alles laten testen.

Na 3 maanden was er 25 kilo af, suiker was gedaald naar 5 en ook de schildklier werkte weer goed. Een extra bevestiging dat gezond eten gewoon het beste is wat je voor jezelf kan doen.

 

Een half jaar later

Nu ben ik een half jaar verder,  38 kilo lichter, in omtrek 35 cm smaller en ik heb weer zin in het leven.

Mijn slaapgedrag is drastisch veranderd. Ik heb afgelopen nacht zelfs 7 uur geslapen, aan één stuk. Dat was zeker 20 jaar geleden.

Overdag slaap ik af en toe nog wel, maar dat hou ik dan op maximaal 20 minuten.

 

Wat heb ik mezelf aangedaan?

Nu besef ik pas wat ik mezelf heb aangedaan. Mijn leven bestond uit slapen en eten, hoe beperkt is dat. Dat wil ik nooit meer.

En natuurlijk zijn er moeilijke momenten en gaat het wel eens even mis. Maar daar kom ik ook weer doorheen. Ik zal nog heel erg mijn best moeten doen om niet weer naar die zoete verleidingen te grijpen, maar gelukkig heb ik veel mensen in mijn naaste omgeving die mij steunen in alles.

 

Ik leef weer!

Ik ben zo blij dat mijn zusje mij heeft wakker geschud en mij aan Magda heeft voorgesteld.

Zonder haar had ik nu niet hier gestaan met het gevoel dat ik weer meedoe, dat ik gewoon een trap kan oplopen zonder gelijk te hijgen,dat ik weer leef. En bovenal dat ik weer plannen durf te maken voor de toekomst.

Irma, 51, Veenendaal

Yes, ik voel me topfit!

Hoogzwanger en niets staat me in de weg. Ik doe nog steeds aan krachttraining. Denk aan squats van 20 kilo in series, kettlebelltrainingen met een bal van 12 kilo, de zware boodschappen, de stad in en zelfs het huishouden is leuk…, gewoon omdat het kan.

Personal Training Veenendaal | Testimonial JedidTrots

Als ik naar de foto’s kijk voel ik me TROTS. Trots op wat ik, dankzij de hulp van Magda Andes heb overwonnen. En dat is veel geweest, heel veel!

Na een ernstig auto-ongeval en twee zware zwangerschappen liep mijn bekken helemaal vast.

Dagelijks liep ik met veel pijn rond en kwam ik mijn beperkingen tegen. Ik kon niet meer tillen, niet lang staan of lopen. De maandelijkse hormonen verergerden de klachten.

Een jaar langs moest ik revalideren, een periode zittend in een rolstoel en vandaar uit met krukken, daarna langzaam aan ieder stapje opbouwen.

Ondanks de intensieve revalidatie bleven mijn “rest”klachten opspelen, pijn in de rug en het bekken. Mijn positiviteit nam ook geleidelijk af en ik legde me bij de situatie neer.

Kinderwens

De kinderwens bonkte in mijn hart maar ik had geen vertrouwen meer in mijn lichaam. Mijn lichaam was zwak en een zwak lichaam kan een kind niet dragen, zo was mijn conclusie destijds. Jaloers was ik als ik vrouwen zwanger zag, en met name verdrietig. Onze wens zag ik niet uitkomen.

Jaren verstreken….Tot overmaat van ramp kwam er zware astma bij. De ene longonsteking na de andere volgde en ik belandde bij de longarts. Vanaf die dag moest ik aan zware medicatie, er werd bij vermeld dat ik geen kinderen mocht krijgen. Nu leek zelfs de kinderwens in mijn hart weg te ebben.

Wanhoop

Inmiddels weer een aantal jaren en een navelbreukoperatie verder wist ik het niet meer. De pijn in mijn rugstreek en bekken was meer dan ooit. Mijn kinderen vertelden aan anderen dat hun mama vaak ziek was. Wat deed me dat verdriet. Ik moest iets verkeerds doen, waarom was ik niet gezond?

Honderd en één vragen stelde ik mezelf en ik maakte mezelf verwijten. Had ik maar nooit die tegels opgetild toen ik zwanger was, had ik maar nooit……?

Gezonde voeding

Magda liet me zien wat gezonde voeding kan doen. Ze gaf aan dat ik kon beginnen de vele suikers weg te laten en dat ik meer groente en vlees moest gaan eten. Ook visolie, kwark en verse noten zouden me kunnen helpen. Ik ben ermee begonnen. Eerlijkheidhalve met een behoorlijke scepsis.

Mijn eetpatroon omgooien, de koekjes weglaten. Ik wist niet of ik het kon, de drive had om al het lekkers zo drastisch te moeten matigen. Toch heb ik geluisterd, simpelweg omdat ik gezond wilde worden!

En wat heeft het me veel gebracht. Ik hoef geen zware longmedicatie meer te nemen en de longonstekingen zijn tot op de dag van vandaag weggebleven. De longarts heeft me op een dag uitgezwaaid en ik ben die dag taart gaan kopen voor mij en mijn gezin om de overwinning te vieren.

Onbegrijpelijk dat het kan maar het is waar gebeurd, ik ben het bewijs.

Doen wat nodig is

Via Magda ontmoette ik Bas Willemsen. In een heel open en fijn gesprek barstte ik in tranen uit toen hij mij teruggaf hoeveel ik kwijt was geraakt. Hij vertelde erbij dat hij de overtuiging had dat een totaal lichamelijk herstel mogelijk was.

De kinderwens hoefde ik van hem niet van de tafel te vegen en hij had het vertrouwen dat ik fysiek alles weer zou kunnen doen mits ik zou doen wat nodig was.

Verward en emotioneel ging ik weer naar huis en vertelde mijn man dit verhaal. Er zou een behandeling volgen waarin mijn heupen rechtgezet zouden worden, mijn bekkenbodemspieren weer aangespoord zouden worden en waarin ik met doelgerichte en intensieve krachttraining onder begeleiding van Magda weer de noodzakelijke kracht in mijn lichaam zou kunnen terugkrijgen.

Resultaat

En wat heeft ook dit mij veel gebracht. Naast het feit dat ik gezond ben geworden, sterke spieren heb gekregen heeft het me ook een gevoel van trots en echt vertrouwen in mezelf gegeven. Mijn lichaam is strakker geworden en de contouren in mijn lichaam zijn versterkt. Dat is iets wat je er gratis bijkrijgt, mooi meegenomen toch?

Erg zware dingen te tillen waarvan men denkt dat mannen dat alleen kunnen? Het gaat me nu makkelijk af. Fijn om die loeizware boodschappen te kunnen tillen en anderen te kunnen helpen met zware klusjes. Ik voel me een stoere vrouw die vol energie zit.

Kom in actie

Ik hoop dat je weer hoop krijgt als je mijn verhaal leest, want die is er! Ik ben het bewijs. Kom in actie, zoek hulp van erkende specialisten, ik heb die in Magda gevonden.

Oprecht, bewogen, met heel haar hart, vanuit passie en de nieuwste inzichten wil zij JOU helpen. Wat ben ik haar dankbaar.

Nog steeds betrek ik Magda in mijn trainingen en vraag om gericht advies om verder te komen. Hoe gaaf is dat. En het werkt keer op keer…find out yourself!!!!!

Jij bent de sleutel, gebruik die sleutel!

Jedid, 40, Heteren

Manon | Personal Training Veenendaal

Energieker en fitter!

De reden voor mij om met het door Magda ontwikkelde programma Jump Start Your FatLoss te gaan starten was om meer te weten te komen over voeding en training.

Qua resultaat wist ik niet echt wat ik moest verwachten. In 10 dagen ben ik meer dan 2 kilo verloren, mijn buikomtrek is flink afgenomen maar op de foto is het resultaat nog veel duidelijker te zien, en dit in slechts 10 dagen.

De eerste 3 dagen van het programma waren wat pittig omdat zowel het eten als de training anders zijn dan ik gewend was maar daarna voelde ik me al snel veel energieker en fitter als daarvoor.

Ik kan dit programma iedereen aanraden.
Het is kort en krachtig en je ziet en voelt heel erg snel resultaat.

Manon (Veenendaal)

4,5 kilo afgevallen, 5 cm buikomtrek kwijt en minder overgangsklachten, minder zweetaanvallen en beter slapen

De belangrijkste reden voor mij om te starten met het progamma Jump Start Your Fatloss was afvallen ! Daarbij wilde ik leren mijn eetpatroon definitief aan te passen.

Focus lag echter niet op zoveel mogelijk kilo’s verliezen maar op het verbeteren van mijn lichaamssamenstelling.

Mijn verwachting was dat het zwaar zou worden in combinatie met mijn werk en huishouden en ik was zeer benieuwd naar het resultaat.

Tijdens de 10 dagen waren er dagen bij dat ik zeer vermoeid was na een training, maar na 5 dagen voelde ik me steeds beter.

Qua voeding was het prima vol te houden, Ik miste tot mijn verbazing niet het overmatige zout en de suiker. Een hongergevoel heb ik niet gehad.

Het enige wat ik in deze 10 dagen lastig vond was het eten van de eieren, deze heb ik soms vervangen door magere kwark om toch de dag met eiwitten te beginnen.

 

Resultaat

4,5 kilo afgevallen en blij verrast dat mijn buikomtrek met 5cm! in 10 dagen was afgenomen! Daarbij zijn mijn beginnende overgangsklachten minder geworden. Ik heb minder zweetaanvallen en ik slaap beter.

Ondanks dat het best zwaar was en ik de trainingen goed moest plannen in combinatie met mijn werk, zou ik het zo nog een keer doen.

 

Kort en effectief

Ik train nog steeds 3 tot 4 keer per week, Ik heb geleerd anders te trainen waardoor ik een beter resultaat heb. Ik mis de trainingen met de kettlebell , deze schaf ik zeker aan voor thuis.

Deze training kost me weinig tijd , is intensief maar ik heb wel het gevoel dat ik lekker getraind heb.

Ik vind Magda als personal trainer fijn. Ze is altijd energiek, vrolijk en een motivator. Voor haar is dit een “way of life” en dat brengt ze goed en duidelijk over.

Kortom, een aanbeveling waard!

Marieke, 49 (Veenendaal)

Fit worden na mijn zwangerschap

Na mijn tweede zwangerschap, allebei met keizersnede, wilde ik zo snel mogelijk weer fit en sterk worden. Mijn belangrijkste doel was om mijn eigen lijf weer terug te krijgen.

Nu 6 maanden na mijn bevalling, ben ik ruim 4 kilo lichter dan voor mijn zwangerschap!
En fitter en energieker en dat met 2 kinderen.

 

Effectieve trainingen

Vanwege mijn keizersnee wilde ik goede begeleiding om mijn lijf weer te leren vertrouwen.
Wat mag zeer doen en wat niet?

Magda geeft niet alleen effectieve trainingen, ook mijn eetpatroon werd bekeken.
Omdat het voor Magda zo eigen en natuurlijk is, is ze een echte inspirator.
Haar tips zijn heel goed toe te passen in het dagelijks leven.

Ik train 2 tot 4 keer in de week.
De trainingen kost weinig tijd en ik kan tot het uiterste gaan.
Mijn lijf is absoluut strakker en daar ben ik blij mee.

Zonder Magda was me dit niet gelukt!

Als jij ook echt verandering wilt aanbrengen in je lijf en je leven, neem dan snel contact op met Magda, want voor snel resultaat kun je beter vandaag beginnen dan morgen!

Karin, 38 (Veenendaal)

Gezond en Gelukkig

Drie maanden geleden ging in één keer de knop om!
Ik wilde afvallen, ik wilde fit zijn, ik wilde lekkerder in mijn vel zitten! Maar hoe?!

De ene poging naar de andere, het ene dieet naar de ander.
Niets maar dan ook niets hield ik vol. Ik gaf te snel op, zag in mijn ogen niet snel genoeg het resultaat wat ik zou willen tot drie maanden terug!

Ik keek wat rond op facebook en kwam Magda Andes, personal trainster in Veenendaal tegen!
Na een keer op haar pagina te hebben gekeken heb ik haar gelijk gemailt!
Een dag later zaten we samen een uur lang aan de telefoon alsof we elkaar al jaren kenden!
Ik voelde me gelijk helemaal op mijn gemak bij haar!

Al snel volgende mijn eerste proef training om te kijken wat ik er nou echt van zou vinden.
Wil ik er echt keihard tegen aan?

Nou, die eerste proef training vergeet ik nooit meer, wat was dat pittig maar oh wat was dat een heerlijk gevoel!
Ik was gelijk om! Dit wilde ik! Ik wilde fit & gezond worden.

We zijn aan de slag gegaan en hebben gelijk die dag samen alles besproken met betrekking tot voeding, training en lifestyle. Ik voelde me helemaal thuis bij Magda!

Elke training is voor mij weer een uitdaging om tot het uiterste te gaan!
Het is super om te zien dat je elke training sterker word en dat je zelfs meer doorzettingsvermogen krijgt.

Voeding speelde bij mij ook een hele belangrijke rol waardoor ik me gezonder voel dan ooit tevoren.

Nu, 3 maanden later voel ik mij op en top fit, gezond & gelukkig!

Ondertussen train ik 4 x per week, waarvan 2 x zelf  en 2 x met Magda.
Haar advies, steun en correctie zijn van onmisbare waarde gebleken.

Bedankt voor alles!

Ida, 26 (Veenendaal)

Magda Andes

Straight Line Personal Training

+31 6 23 98 87 04
info@magdaandes.com

Locatie Personal Training

La Vita | Lifestyleclub Fitness & Spa
Sportlaan 7
3905 AD Veenendaal

Pin It on Pinterest

Share This