Weegschaal ? Weg ermee en kijk in de spiegel !

Waarom is lichaamsgewicht zo belangrijk voor je ? Wat zegt je lichaamsgewicht over jou? Het vertelt je wat je weegt! Wie weet er wat je weegt ? Wie maakt zich druk om wat jij weegt ? Jij, niemand anders! Wat is je doel als het gaat om training en voeding? In de meeste gevallen zal het vet verlies zijn… of is het gewoon het gewichtsverlies? Maakt het uit hoe je gewicht verliest? Of is het enige dat telt het zien van een lager getal op de weegschaal? Wat als je er hetzelfde uitzag ? Gewoon een kleinere versie van je huidige zelf ? Zou dat uitmaken?

Ik neem aan je je wel degelijk druk maakt om vet verlies, geen gewichtsverlies. Ik bedoel, als het je niets kan schelen hoe je gewicht verliest maakt het niet uit dat het een combinatie van vet en spieren is. Het is allemaal goed zolang dat getal op de weegschaal maar naar beneden gaat. Wat vertelt de weegschaal je?
Het antwoord is makkelijk, het vertelt je wat je weegt! Het vertelt je niets over de samenstelling van je gewicht. Het zegt niets over vetpercentage, spiermassa, vet of iets anders. Het vertelt je wat je weegt. Waarom is het getal zo belangrijk voor je? Andere mensen weten niet wat je weegt, ze kijken naar hoe je eruit ziet.
Wat mensen zien is gebaseerd op de samenstelling van je lichaamsgewicht, spier, vetweefsel, lichaamsvet, etc en niet het getal op de weegschaal.

Stel je verliest 3 kilo vet en komt 3 kilo spiermassa aan, geen gewichtsverlies op de weegschaal, maar een mega verandering in hoe je lichaam er uit ziet. Is dat niet de reden waarom je traint ? Om er beter uitzien ? Je taille is smaller, je heupen zijn smaller, je benen zijn dunner, je kleding past beter, mensen om je heen zien dat je er beter uit ziet en vragen wat je doet… en toch ? Je gewicht is niet veranderd.

Jij denkt dat je geen vooruitgang boekt door dat domme getal op de weegschaal! Natuurlijk heb je vooruitgang geboekt, kijk in de spiegel! Hoe ga jij er beter uit zien? Vetverlies en spiergroei. Niet alleen gewichtsverlies omwille van het zien van een kleiner getal op de weegschaal. Focus je op hoe je eruit ziet, een betere huidplooi meting, hoe zit je kleding?, opmerkingen van de mensen om je heen, kijk in de spiegel!  Got it ?

 

 

Pin It on Pinterest

Share This