We stoppen ermee

We beginnen keer op keer met iets nieuws, 100 procent geïnspireerd en gemotiveerd, er gebeurt wat, we worden ontmoedigd en afgeleid, uiteindelijk komen we op een zijspoor en waar we aan begonnen zijn komt nooit af. We stoppen ermee.

Waarschijnlijk ben jij ooit ook aan een heleboel dingen begonnen die je nooit afgemaakt hebt.

Misschien was het een dieet, je bent gaan sporten maar weer gestopt, misschien waren het pianolessen, of zelfs een nieuw systeem om de verkoop in je bedrijf te verbeteren.

Je probeerde het voor een tijdje en dan om een of andere reden laat je het los en stop je ermee.

Je begon en vervolgens stop je. Het wordt tijd om te stoppen met stoppen.

 

Ben jij druk of productief?

Veel mensen verwarren activiteit met productiviteit. Zij hechten meer waarden aan ‘druk zijn’ dan aan het resultaat.

Ze beginnen enthousiast aan iets nieuws, steken er heel veel energie in en bij de minste of geringste tegenslag stoppen ze.

 

Stop met stoppen?

Dat zal niet gebeuren wanneer je stopt met stoppen! Wanneer je weet dat je niet stopt kan je rustiger en met meer focus beginnen.

Het heeft geen nut om snel en ongecontroleerd te beginnen, het leidt tot niets.

Dus stop met het op die manier te doen, kies je pad en blijf erop!

Je komt nog steeds van A naar B, ook wanneer je wat hobbels in de weg tegenkomt, als je maar op het juiste spoor blijft… Stop gewoon met stoppen.

Je denkt, “Maar waarom doe ik dat? Wat is er mis met mij? Waarom stop ik?  Wordt het geen tijd om dat voor mezelf uit te zoeken?”

Nee, je hoeft niet uit te zoeken waarom je dat doet! Wat maakt het uit? Je raakt alleen maar verzeilt in de manier waarop je het altijd deed, je loopt tegen je beperkte overtuigingen en oude gewoontes aan.. je wil actie!

 

Hoe bereik ik mijn doel

  1. Bepaal wat je van plan bent te bereiken.
  2. Bepaal precies welke maatregelen je gaat nemen om je resultaat te bereiken.
  3. Bepaal of je bereid bent om die prijs te betalen. (Als je niet bereid bent om de prijs te betalen om je doel te bereiken, raak je alleen maar gefrustreerd.)
  4. Houd je resultaten in de gaten en pas waar nodig is je acties aan.
  5. Blijf actie ondernemen en STOP NIET totdat je je resultaat hebt bereikt.

De meeste mensen bepalen nooit echt welke stappen ze moeten nemen om hun doel te bereiken. Dan weet je ook niet wat er nodig is om je doel te bereiken en word je daar dus ook nooit mee geconfronteerd.

 

Wat is er voor nodig?

Iemand ziet een groot duur huis en zegt: “ Dat is mijn nieuwe doel, zo’n huis wil ik!”  Vervolgens bepalen ze niet wat ze er voor moeten doen om dat huis daadwerkelijk te kunnen kopen.

Wat is er voor nodig om dit huis te kopen en heb ik dat er voor over ?

Ze nemen geen besluit en weten nooit of ze echt bereid zijn om te doen wat nodig is en daarom, zoals altijd, geen huis.

 

Actie!

Je moet bepalen wat nodig is om je doel te bereiken, je moet daadwerkelijk actie ondernemen zonder te stoppen. Zo simpel is het.

Houd steeds in de gaten wat je bereikt hebt en pas je acties aan wanneer dit nodig is.

De mens is gemaakt, net als elk ander levend wezen, om door te blijven gaan totdat er een doel is bereikt.

Kijk naar kinderen, ze gaan door totdat ze krijgen wat ze willen. Kinderen stoppen niet, ook niet wanneer je zegt dat ze moeten stoppen.

Als we ouder worden leren we op een of andere manier dat stoppen  een optie is. We stoppen met alles wat ongemakkelijk voelt.

Als je leert om te stoppen met het stoppen dan kan je vrijwel elk doel bereiken. Je zal elke maand je verkoop target halen, je zult zelfs je streefgewicht halen. Je zult alles bereiken, omdat je niet stopt met het doen wat nodig is.

 

FAITH FOCUS FINISH

De gewoonte van het stoppen wordt te snel afgedaan als gebrek aan wilskracht, motivatie, maar dat is onzin. Het is slechts een gewoonte.

En zoals elke gewoonte, kan het worden vervangen door een andere gewoonte. Je innerlijke houding is alles wat moet worden veranderd. De keuze is altijd aan jou, en het is nooit te laat om te kiezen.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This