“Het leven is te kort om diëten”

Daarmee suggereer ik niet dat mensen maar moeten eten waar ze zin in hebben en zich niet druk hoeven te maken over hun gezondheid. Wat ik suggereer is dat het leven te kort is om heel veel tijd te besteden aan wat je moet eten en om elk klein ding wat je in je mond stopt te onderzoeken.

Net zoals het leven te kort is om een obsessie te maken van je training gewoontes.

Gezondheid en fitness zouden je meer kracht moeten geven, het moet je opbouwen, het moet jou een betere versie van jezelf maken.

Het moet je meer maken, niet minder.

 

Volg geen dieet!

De meeste diëten doen het tegenovergestelde. De meest trendy workouts ook!

Ik heb een eenvoudige uitdaging voor je: als jij niet met zekerheid en volle overtuiging kan zeggen dat jouw huidige gezondheid en fitness-regime je leven beter maakt, dan moet je wat veranderen. Want het leven is te kort om elke minuut van de dag te denken aan wat je het beste kan eten of na te te denken over je volgende training.

Ik weet zeker dat wanneer jij over 10, 20 of 30 jaar vanaf nu terug kijkt op je leven, je niet had gewild dat je meer op dieet was geweest.

De kans is groter dat je meer tijd had willen besteden aan dingen waar heel blij van wordt en waardoor jij je geweldig voelt. De kans is groter dat je terug wilt kijken en weet dat je ervoor hebt gekozen om goed te eten en lichamelijk actief te zijn, omdat het leuk is en geen straf. Dat je je lichaam waardeert om wat je ermee kan (bijvoorbeeld je geliefden omhelzen, zware dingen dragen, de wereld verkennen), in plaats van voortdurend geobsedeerd te zijn over hoe je eruit zag of hoeveel je woog.

Je zou waarschijnlijk geen spijt  hebben van de tijd die je hebt besteed aan het ontwikkelen van een gezonde lifestyle voor een lange termijn, zelfs als dat betekende dat je resultaten wat trager op gang kwamen. Want je zou in staat zijn om die resultaten met gemak te kunnen onderhouden.

  • Volg geen dieet ! (in de traditionele zin).
  • Eet goed, omdat jij je daar beter door voelt en het jou een betere versie van jezelf maakt.
  • Maak geen obsessie van sporten of dingen die je niet wilt.
  • Vind manieren om krachttraining of iets actiefs leuk te maken, zodat je ernaar uitkijkt, omdat wanneer je het eenmaal gedaan hebt, jij jezelf geweldig voelt.

 

Gezondheid en fitness is niet zo ingewikkeld

Het idee dat jouw leven draait om een ​​lijst van wat je wel en niet mag eten en hoeveel tijd je in de sportschool door moet brengen, dat moet je niet willen!

Gezondheid en fitness is niet zo ingewikkeld als sommige mensen het maken. Wees niet bang om naar je lichaam te luisteren en vind de balans tussen goed en gezond eten en genieten van je favoriete eten.

Vraag jezelf af waar jij je het beste bij zou voelen, waar zou jij van genieten? Wat zal vandaag, morgen en volgend jaar nog beter maken voor mij? Hoe kan ik gezondheid en fitness eenvoudig maken zodat het een plezierige levensstijl is die me een betere versie maakt van mezelf?

Dat zijn de echte vragen, niet: “Wat is het nieuwste gekke crash dieet dat ik kan proberen om snel een paar kilo af te vallen ?”

Life is too short to diet!

Spend it instead on becoming the best version of yourself

 

Heb je hulp nodig hebt bij het vinden van de beste versie van jou? Neem, geheel vrijblijvend, contact met mij op om te bespreken of personal training iets voor jou kan betekenen.

Pin It on Pinterest

Share This