Het meest voorkomende excuus is geen tijd

Het meest voorkomende excuus om niet te gaan sporten is, “geen tijd”, ik vertaal het als gebrek aan motivatie, gebrek aan plezier, negatieve associaties, angst of misschien een laag zelfbeeld.

Hoe druk we ook zijn, we vinden altijd wel tijd om televisie te kijken, en sociaal netwerk te onderhouden of zelfs saaie huishoudelijke taken te doen. Waarom, dit kost ons minder moeite.

 

Ontkenning

Veel mensen zijn in ontkenning over hun gezondheid.

We hebben allemaal redenen om niet in beweging te komen, maar het komt allemaal neer op time management en angst… schaamte,  faalangst…

 

Gevolgen

Waar we beter bang voor kunnen zijn is wat er gebeurt als we te weinig of niet bewegen!

Hoe ziet je leven er dan uit over 5 of 10 jaar? Heb je dan wel tijd om naar de dokter te gaan? Heb je dan wel tijd en geld om elke dag medicijnen te nemen tegen een hoge bloeddruk, hoog cholesterol of diabetes?

 

Spiermassa en spierkracht

‘Maar ik wandel heel veel’ of ‘ik doe alles op de fiets’ is wat mensen vaak als excuus zeggen.

Activiteiten met een lage intensiteit zoals wandelen, joggen, zwemmen , etc. (beter iets dan niets) – zijn gewoon niet genoeg.

Spiermassa en spierkracht zijn belangrijke voorwaarden om gezond ouder te worden.

 

Workout

Maak er een dagelijkse gewoonte van, net als wandelen, fietsen, borstelen van je haar, het poetsen van je tanden, ontbijten, lunchen, avond eten, WORKOUT !

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This