Ik moet maar weer eens gaan hardlopen!

Nog steeds hoor ik regelmatig van vrouwen die (iets) te zwaar zijn: Ik moet maar weer eens gaan hardlopen om die extra kilo’s te verliezen.

Maar is dit wel de oplossing voor die extra kilo’s?
Ga je er door langdurig hardlopen, fietsen, de stairclimber of andere vormen van cardio training daadwerkelijk beter uitzien?
Velen denken dat cardio training de beste oplossing is om af te vallen of om er beter uit te zien op het strand.

Zelf dacht ik ook altijd dat dit DE manier was om slanker, gezonder en sterker te worden.

Het tegenovergestelde bleek echter waar. Cardio training koste me enorm veel tijd en om meer resultaat te halen ging ik steeds meer trainen. Meer is toch beter?

Uiteindelijk verloor ik wel wat gewicht, werd ik wel wat dunner maar ik zag er niet beter uit en gezonder en sterker voelde ik me al helemaal niet. Het bleek dat ik door meer cardio te doen spiermassa verloor maar geen vet. Het gevolg….skinny fat, uitgeput en geen spierkracht. Dat was niet mijn doel. Ik wil er ‘strak’ uitzien en mijzelf fit voelen.

It is not enough that we do our best; sometimes we must do what is required | Winston Churchill

Tijd voor een andere benadering

Mijn manier van trainen werkte niet voor wat ik wilde bereiken. Daarom was het een logische stap om iets anders te proberen.

Als je er slank en strak uit wil zien, je gezond en energiek wil voelen, sterk en fit wil zijn, dan zijn een aantal dingen belangrijk:

  1. Lager vetpercentage
  2. Meer spierkracht
  3. En meer spiermassa

Het blijkt dat de makkelijkste en snelste manier om dit te bereiken is door middel van Krachttraining en / of High Intensity Training.

Nadat ik mijn trainingen veranderd heb van langdurige en vaak saaie, dwangmatige cardio trainingen naar met name meer krachttraining en veel kortere en intensievere cardiotraining is mijn lijf enorm veranderd. Ik kom steeds dichter bij mijn doel van een gezond, slank en sterk lichaam.

Deze trainingen kosten me veel minder tijd, zijn veel leuker en uitdagender om te doen en ze geven me de resultaten waar ik naar op zoek ben.

 

Cardi(N)o?

Betekent dit dat cardio slecht voor je is? Helemaal niet in mijn ogen. Maar als je als doel hebt om slanker, gezonder en sterker te worden dan is dit niet de beste benadering.

Ga gerust hardlopen of fietsen in de sportschool of beter nog, buiten, maar doe dit dan met de juiste intentie. Doe het omdat je het leuk vind, omdat je je hoofd leeg kan maken, omdat je het ontspant, maar niet voor je ideale lichaam.

 

Contact

Ben jij ook op zoek naar leuke, uitdagende, doelgerichte en effectieve trainingen en wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Neem dan nu contact met me op!

 

JUMPSTART!

Op zoek naar de snelste, meest effectieve manier om je lichaam te veranderen? Misschien is het speciale 10 dagen programma JUMPSTART iets voor jou?

 

 

Pin It on Pinterest

Share This