Sterker worden voelt geweldig!

We kennen allemaal de voordelen, we gaan er beter uitzien, krachttraining stimuleert de hersenfunctie en waarom krachttraining erg belangrijk is als we ouder worden, maar er zijn alledaagse voordelen die we niet altijd noemen.

Je houdt tijd over, omdat je niet hoeft te wachten tot iemand anders je helpt om iets te tillen. Volle boodschappen tassen, zware koffers ? No problem!

Je kunt lachen naar mensen als ze zeggen : “Je kunt het niet tillen” … want je kunt het wel. En dat is het beste deel – lachend. Je tilt het op en glimlacht er gewoon bij. Sterk zijn voelt zo goed en geeft je meer vertrouwen.

Het voelt alsof je kont een doel heeft ! Je kont heb je niet alleen voor decoratie, of voor andere mensen om naar te staren. Je kont helpt je om dingen te verplaatsen – grote, zware dingen – en het voelt fantastisch om te doen.

Je trots krijgt een welverdiende boost. Er is genoeg bullshit in deze wereld en er zijn altijd mensen die je naar beneden willen halen. Je trots en gevoel van eigenwaarde wordt elke dag op de proef gesteld, maar wanneer je sterk bent voelt het alsof de wereld van jou is. Dit helpt om je hoofd bij elkaar te houden. Het mooie is, het maakt niet uit hoe sterk je bent. Een beetje kracht is net zo belangrijk als een heleboel kracht als het jouw kracht is.

Je geest wordt sterker! Sterkt in lichaam en geest zijn zo met elkaar verweven dat het onmogelijk is deze te scheiden. Beide groeien wanneer je consistent bent en je het lef hebt om te dealen met slechte tijden. Je krijgt het niet voor niks, wen eraan om ervoor te werken en dat je op de proef wordt gesteld. Waar je eerder door ontmoedigend werd, wordt nu gewoon. Waar je eerder bang voor was, speelt geen rol meer. Je doorzettingsvermogen neemt toe. Je focus wordt scherper. Het leven voelt op zoveel manieren beter!

Strong Body, Strong Mind

 

Wil jij een sterker lichaam en een sterkere geest? Neem dan nu contact met mij op!

Magda Andes

Straight Line Personal Training

Veenendaal

Pin It on Pinterest

Share This